ONZE LEERKRACHTEN

“ Techniek is de taal die je spreekt als je danst, je kan pas een conversatie aangaan als je de taal kent ”

Stefano Giuliani

STEFANO GIULIANI

Stefano begon al op heel jonge leeftijd met dansen en alles daaromheen. Hij had meteen de smaak goed te pakken! In de lagere school besefte hij al snel dat dansen zijn echte passie was en dus besloot hij op 11-jarige leeftijd auditie te doen bij de Koninklijke balletschool van Antwerpen. Jazzdans en balletlessen liggen aan de basis van Stefano’s klassieke opleiding. Zijn harde werk en professionaliteit werden beloond en zorgden ervoor dat hij klaar was voor de wereld buiten de veilige muren van de balletschool. Nadat hij op 18-jarige leeftijd afstudeerde, deed Stefano verscheidene audities in binnen- en buitenland. Uiteindelijk belandde hij in Rotterdam, waar hij voor twee jaar een vast contract kreeg bij Dance Works Rotterdam onder leiding van Ton Simons. Na een bijzonder leerrijke periode koos Stefano ervoor te stoppen bij Dance Works Rotterdam, dit omwille van de introductie van nieuwe stijlen binnen de compagnie. Stefano nam kort daarna deel aan So You Think You Can Dance en vervolgens de Ultimate Dance Batlle. Hij schopte het ver in beide concours. Inmiddels is Stefano een veel gevraagde danser/choreograaf, dans pedagoog in allerlei dansgezelschappen en scholen in de BeNeLux. Hij creëert nu ook zelf producties. Stefano zal de artistieke en algemene leiding van de Alignment Dans Educatie en de Company voor zijn rekening nemen.

Leerkracht klassieke dans / moderne dans / company lessen 

Artistieke en algemene leiding Alignment Dans Educatie en Company

KELLY CRABBE

Kelly begon op 7-jarige leeftijd met dansen. Vanaf de dag dat Kelly op dansles mocht wist ze zeker dat zij heel haar leven wilde dansen. Op haar 15e is ze doorgestroomd naar het Gentse MUDA / Atheneum voor Podiumkunsten (Topschool voor kunstsecundair onderwijs Muziek / Dans). Ze behaalde in 2009 haar diploma secundair onderwijs. Nadat Kelly deze opleiding had afgerond deed ze audities en werd ze aangenomen op de Fontys Dansacademie in Tilburg (Nederland). Op de dansacademie heeft ze gekozen voor de opleiding tot docent dans. Kelly studeerde af in de vakken klassiek ballet, jazz en moderne dans. In juni 2013 behaalde ze haar bachelor of dance in education. Kelly heeft tijdens en na haar opleiding meerdere bijscholingen in binnen- en buitenland gevolgd. Ze is actief in het werkveld als dansdocent en danscoördinator. Kelly zal de rol van coördinator invullen binnen Alignment Dance Education en Company.

Leerkracht klassieke dans / pointes  

Coördinatie Alignment Dans Educatie en Company

SOFIE STEEGEN

Sofie kreeg al op zeer jonge leeftijd de smaak voor het dansen te pakken. Op 5-jarige leeftijd startte ze met jazzballet bij Sonja Meers in Lanaken. Enkele jaren later begon ze ook haar klassieke dansopleiding bij dansschool Coppélia. Deze lessen volgen de methode van de Royal Academy of Dance en Sofie behaalde hier haar diploma. Haar interesse in moderne dans werd opgewerkt door Stefano Guiliani. Sofie danste al meermaals mee in zijn productie 45’. In 2015 werd ze opgenomen in de selectiegroep. Sofie volgde onder andere stages in Brugge en aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Sofie staat niet enkel zelf in de les. Sinds enkele tijd geeft ze zelf ook lessen klassiek en moderne dans aan kinderen van 6 tot 12 jaar. Ze focust zich vooral graag op deze groep omdat er dan een brede waaier aan kinderen in haar les zit. Veel kinderen hebben onder de vleugels van Sofie hun eerste stappen op het podium gezet. Sofie is een zeer talentvolle, gepassioneerde en gedreven danseres. Een leerkracht die zich goed kan inleven in de leefwereld van kinderen. Haar lessen zijn zo opgesteld, dat elk kind zich op zijn of haar eigen niveau kan ontwikkelen en ontplooien. Zo worden ze optimaal voorbereid om door te stromen naar een hoger niveau.

Leerkracht moderne dans  

PATTY GIARDINA

Patty heeft op jonge leeftijd de passie voor ballet ontdekt. Nauwelijks 7 was ze toen ze haar eerste stapjes in de balletwereld nam. Van haar passie zou ze haar beroep maken. Aan de Academie Grétry in Luik behaalde ze met een gouden medaille en grote onderscheiding de nodige certificaten. In Brussel volgde Patty nog extra lessen van onder andere Dolores Laga, Piotr Nardelli en Jacques Sousaint. Via diverse stages in Cannes, Keulen, Parijs en Biaritz schoolde ze zich constant bij. Op haar 17e is ze doorgestroomd naar het professionele milieu en is ze aan haar danscarrière begonnen (Limoges , Brussel , Lille en Nice). Na vele stages en opleidingen behaalde ze in 1993 haar Diplôme d’Etat de Professeur de Danse in Frankrijk. Dit was het moment om in Frankrijk een eigen balletschool op te richten: Les  Espoirs. Wanneer haar man echter voor zijn werk terug moet keren naar België, verhuist Patty mee. Ze bleef niet bij de pakken zitten en verhuisde ook haar balletschool in 1997 naar Hasselt. Dansen is een stukje sculpteren, beeldhouwen, je lichaam vorm geven. Met haar talentvolle leerlingen behaalde ze in het buitenland de ene prijs na de andere. In 2014 is de naam van haar school gewijzigd naar Balletto P.Giardina. “ Dansen is een soort liefdesspel tussen muziek en beweging. Om dit bij te brengen moet je het eerst zelf beleefd hebben“.

Leerkracht klassieke dans / pointes