ACTIVITEITEN EN EVENTS

“ I don’t want people who want to dance, I want people who have to dance ”

George Balanchine

WORKSHOP: MODERNE DANS MET ANNLYDIE GROENEN

Annlydie Groenen behaalde in 2008 haar diploma Bachelor of Dance CODARTS. Volgde haar stage bij Cobosmika Company (Spanje) olv Olga Cobos en Peter Mika. Danste bij de Rotterdam Dance Academy en bij Centre de Dance Osmose. Was gastdocent bij School Moves Rotterdam, Balletschool Marut Jorquera, The Dance Factory, De Koning Ballet en assistent choreograaf bij Albeda Dans College, Lucia Martha College en CODARTS. Werkte mee aan buitenlandse projecten zoals: “Trace”, “Destino”, “1.3123.4.1234.5.12345.6.12 34…”, “Redukt”, The 4 counter points”, “With/Without”, “It is US ?”, “Blind date”, “ITFESTI- VAL  With/without”, “l’Histoire du soldat” . Is momenteel danser en assistent choreograaf bij Samadhi Dance Company olv. Viaja Sundari Keilman (NL) en danser bij “Dancers on Stage” olv Isabelle Beernaert, choreograaf SYTYCD en winnares van de The Ultimate Dance Battle. Zij is reeds meerdere jaren danspedagoog tijdens de Internationale dansstages en de Internationale Paasstages van Jeugd & Dans vzw te Antwerpen waar ze de lessen hedendaagse dans, moderne dans of pilates geeft.

Zondag 31 Maart 2019 

– om 13 u tem 14u30 leeftijd  8 – 11 jaar of niveau C.

– om 15 u tem 16u30 leeftijd  12 – 15 jaar of niveau B.

– om 17 u tem 18u30 leeftijd  16 + –  of niveau A.

Meer info

DANSVOORSTELLING ADC 2019 : IK DRAAG NOG STEEDS DIE LACH

In het voorjaar van 2019 gaat Alignment Dance Company voor de tweede keer op tournee door Limburg. De nieuwe voorstelling draagt de naam “Ik draag nog steeds die lach” en vertelt een semi-autobiografisch verhaal van Stefano Giuliani die tijdens het opgroeien de verschillende kanten van liefde ontdekt: de passionele kant, maar ook de ijzige en kille kant. Opnieuw probeert huischoreograaf en artistiek leider Stefano Giuliani dans dichter bij het Limburgse publiek te brengen en jongeren de kans te geven om zich volledig te ontplooien op toneel.

 Vanaf  vrijdag 12 april. Tickets zijn nu te koop!

Meer info

DANSVOORSTELLING ADE 2019 : Zwart Wit Modern & klassiek

Op 1 en 2 juni organiseren we onze jaarlijkse dansvoorstelling van Alignment Dance Education. De ideale kans om onze leerlingen aan het werk te zien op een groot podium. We zouden vereerd zijn wanneer  jij ook onze voorstelling komt bekijken. Je beleefd niet alleen en mooie dansvoorstelling maar je steunt ook nog eens onze dansschool. Waarvoor we je zeer dankbaar zijn. 

 Voorstellingen 1 & 2 juni . Tickets zijn nu te koop!

Meer info

WORKSHOP: PILATES  MET  GREET BOTERMAN

Greet studeerde aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen en vervolledigde haar studies in Londen aan de “Teachers’ Course” van de “Royal Ballet School”. Zij danste bij verschillende gezelschappen: English National Ballet (UK), Ballet Imaginaire (UK), Ballet Ireland (IRE), Vienna Festival Ballet (UK), Chrysalis Dance (IRE), Cork City Ballet (IRE) en Ballet Classico de Madrid (Spanje). Naast verscheidene solistenrollen heeft zij de volgende hoofdrollen vertolkt: Odette/Odile (Zwanenmeer), Clara, Sugar Plum Fairy en Snow Queen (Notenkraker) en Swanilda (Coppelia). Ze heeft eveneens rollen gecreëerd in verscheidene moderne balletten en heeft meegedanst in de film “Phantom of the Opera”. Ze heeft lesgegeven voor de Association for Professional Dancers in Ireland, het Cecchetti Centre in Londen en was Ballet Mistress bij Ballet Imaginaire en Vienna Festival Ballet. Ze heeft verschillende stages gegeven te Longford, Galway,  Dublin en Londen. Hiernaast is Greet gespecialiseerd in Pilates en Gyrotonic®. Zij heeft in verschillende Pilates studio’s gewerkt te Londen en heeft nu haar eigen Pilates en Gyrotonic® studio. Ze werkt er met het gewone publiek maar is ook gespecialiseerd in dansers en dansstudenten. Bij haar thuiskomst heeft ze de Specifieke Lerarenopleiding Dans gedaan aan het toenmalige Hoger Instituut voor Dans te Lier, waar zij afstudeerde met grote onderscheiding.

Zondag 28  April 2019 

– om 13 u tem 14u30 leeftijd  8 – 11 jaar of niveau C.

– om 15 u tem 16u30 leeftijd  12 – 15 jaar of niveau B.

– om 17 u tem 18u30 leeftijd  16 + –  of niveau A.

Meer info

LEZING: DE ANATOMIE VAN EEN DANSER  MET VEERLE BERGMANS

Wat is het verschil met een gewoon standaard lichaam en de trics and donts voor een dansers lichaam. Alle dansers zoeken naar de optimale gezondheid van hun lichaam. Er word de basis opbouw van het skelet en het musculaire systeem besproken van een danser.

Veerle heeft haar hogere opleiding genoten op de Katholieke Universiteit Leuven: Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (2010-2015) heeft zij volledig afgerond. Heeft een zeer grote inttresse in alternatievere geneeskunde en doet hier ook bijscholingen en andere opleidingen voor. Sinds dat ze afstudeerde werkt ze als Kinesitherapeut en begeleider van medische fitness bij Fit2kine. In haar vrije tijd heeft ze nog enkele andere activiteiten die ze doet als Kinesitherapeut waaronder: – Voetbalclub Boorsem Sport – Aquarevalidatie – Alignment dance education

Zaterdag 22 Juni 2019 om 19u alle leeftijden.

Meer info

Met dank aan onze sponsors en sympanthisanten